Biltemaskylt och lyftkran

Biltema tar ner skylten

VÄSTERVIK

Men snart ska den upp igen

Många oroliga människor har hört av sig till Biltema och undrat om företaget ska slå igen butiken i Västervik men personalen kan komma med lungnande besked, det rör sig bara om lite underhåll.

Det var under tisdagen som kranarna började samlas kring den jättelika Biltemaskylten på Ljunghedsvägen i Västervik Många bilister svängde in för att se på när skylten lyftes ner. Många spekulerade i varför och många hörde av sig till butiken som kunde komma med lugnande besked.

– Ska Biltema ta ner skylten?

– Våra kunder kan vara lugna, förklarar Erik Broberg på Biltema i Västervik. Det rör sig om lite enklare underhåll och vi ska snart sätta upp den igen.

Biltemaskylt och lyftkran
En av de kranar som gick åt för att ta ner och sätta upp skylten igen. Foto: Roger M Carlsson

Erik Broberg berättar att det under både tisdagen och onsdagen har varit många oroliga kunder som ringt eller kommit in för att få reda på vad som är på gång.

– Vad är det som hänt med skylten?

– Det har varit en ganska blåsig period och det är en eller ett par plåtar som lossnat lite, berättar Erik Broberg. Det är mycket säkrare att ta ner skylten och arbeta med den på marknivå. Dessutom går reparationen mycket snabbare när de som ska laga den slipper hänga i säkerhetsselar i en trång korg. Vi räknar med att underhållsarbetet ska vara klart under onsdagen. Sedan ska skylten upp igen.

Roger M Carlsson