Det där med fotoredigering

THE WEB

Om vådan av att inte specificera sitt önskemål

Undertecknad roar sig ibland med att hjälpa de som inte kan med bildredigering. Oftast går det bra men det händer att någon inte är så noga med specifikationerna och lämnar öppet för roliga upptåg.

Jag är med i en Facebookgrupp som är till för de som kan fotoredigera, och de som inte kan det. De som inte kan lägger upp bilder och ibland är det någon som förbarmar sig och gör precis det de önskar. Ibland blir det lite retsamt och lekfullt istället. Jag har blurrat bilderna för att ingen ska känna sig utpekad.

Här var det en ung dam som tydligen ville bli av med sitt manliga sällskap.

”Finns det någon möjlighet att få bort killen från bilden eller är det helt kört?
tänkte att det kan vara helt svart där istället så som det är på andra sidan!
och möjligtvis dom två hjärtana också?”

 

Och ibland inser man direkt vad som måste göras. Jag kom att tänka på en reklam som gick på tv för en evighet sedan – det var nåt rasistiskt då har jag för mig om men nu rör det sig ju om män,  och då kan ju ingen bli ”krengt” eller ens sekundärkränkt. Dessutom kan man ju göra reklam för ett miljövänligt alternativ – som Grumme.

Sen var det någon som ville få ordning på sin tatuering. Hur ser den där rosen ut på min höft?
Det är ju inte helt okomplicerat att få reda på. Och om man väntar tills den sitter där så är det för sent. Så jag tänkte att jag gör väl ett frest.
Efter lite pyssel fick jag bort text och kläder och kunde lägga dit den där rosgrejen.

Kan du göra något kul med min son?

Eller den här bilden – där en pappa fotat sin son på en leksak och undrade om det gick att göra nåt kul med den.

En liten inblick i fotoredigeringens underbara värld.

Vill du se fler fotoredigeringar kan du ta en titt på http://bildfixare.se

eller http://instagram.com/bildfixaren

Roger M Carlsson