Sex på Centrumgalleriet

GAMLEBY

Konstnärer från Tjust ställer ut

Tjustbygdens konstförening hade öppnat vårsalongens andra utställning och bjöd in till vernissage under lördagen. Utställningen bestod av sex olika konstnärer, samtliga från Tjust. Det var en härligt sammansatt grupp som visade sina alster.

Utställare under Konstnärer från Tjust. Eremias Ekube, Emmelie Klockarås., Ellen Ege, Sony Johansson, Annika Kaspersson Nilsson och Karolina Pettersson

Det är glädjande nog trängsel inne på själva utställningen, och det förtjänar de sex konstnärerna, för det är mycket skönhet som är utställt. Ibland hajar man till lite extra då konstnärer använt sin teknik på ett oväntat sätt.

Massor av färg

Till exempel den akvarellteknik som Ellen Ege, Västervik använder. Där färgerna är så kraftfulla och starka att man först tror att det rör sig om akryl eller olja.

– Normalt sett brukar jag måla djur men nu har jag provat lite annat, andra motiv, bland annat dykarhjälmar och en trappa. Jag har använt massor av färg. Jag vill att det ska tränga igenom, att det inte ska kännas så där urvattnat som akvarell ofta gör, berättar Ellen Ege.

Sony Johansson från Västervik, tillverkar sin konst till stora delar av återvunnet material. Temat för hans utställda verk är hus och där finns många fyndiga och tänkvärda kreationer.

Karolina Pettersson från Hallingeberg, är keramiker och tillverkar smakfulla bruksföremål. Elegant och stilren men framförallt användbart.

Mer än tvåhundra

Annika Kaspersson Nillson från Grönhult, har bland annat hittat inspiration från Kutens Bensin på Gotland och hennes målningar speglar skönheten i naturens när den tar tillbaka gamla bilar.

Eremias Ekube har en unik penselföring som ger en kantighet men bara på nära håll. Det är en mäktig kraftfullhet i hans tavlor.

Emmelie Klockarås från Västervik har djup i sina landskapsbilder, där ofta ytterst detaljerade björkar utgör förgrund.

Det var en strid ström av besökare som kommit för att njuta av de utställda alstren.

– Totalt hade vi över tvåhundra besökare, berättar Björn Gunnarsson mot slutet av vernissagen. Det är mycket bra med tanke på vilken konkurrens vi haft idag från andra stora evenemang Gamleby.

Utställningen pågår fram till den 24/2 och är den andra under vårsalongen.

Roger M Carlsson